Pressrelease

Skandinaviska linjer och personliga detaljer – så ser vårens badrumsnyheter ut hos svenska Vedum

I februari lanserar Vedum en helt ny serie för det stilrena, skandinaviska badrummet – Soprano. Serien är designad, utvecklad och tillverkad i Vedum och präglas av designsäkerhet, solida material och stor valfrihet. Dessutom uppdateras den prisbelönta badrumsserien Mezzo. ”Det moderna badrummet inreds för att hålla länge”, säger Jenny Andersson, designansvarig.

För den svenska inredningsaktören Vedum handlar våren om badrum – och vår längtan efter att inreda långsiktigt präglar lanseringen.
   – Det moderna badrummet inreds för att hålla länge – allt fler eftersöker god kvalitet, men också en tidlös design. Därför är det kloka och smakfulla i fokus hos oss på Vedum. Det är alltid extra roligt att lansera en helt ny serie, och se hur den tas emot! Det ser jag fram emot i vår, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

Vårens stora nyhet är Soprano – en stilren badrumsserie med modernt skandinaviskt uttryck och solida material i naturnära kulörer. Trots sin solida känsla, har serien nätta, moderna proportioner och tillsammans med det formstarka, ovanpåliggande tvättstället i det kompositliknande materialet Solid Surface, lär serien bli en favorit.

Soprano andas valfrihet, och en mängd tillval gör att var och en kan sätta sin prägel på möbeln: allt från kulörer, handtag, stödben och blandare, till lådinredning kan varieras. För att ytterligare möta olika behov går tvättställspaketet att få i fyra olika bredder, från 510–1210 millimeter. Därtill så kan den väljas i grundutförandet Soprano eller med inramning, Soprano Frame vilket ger en tydlig möbelkänsla.

I vår får också den prisbelönta badrumsserien Mezzo en nystart. Nyheten för våren är att Mezzo också lanseras med en inramning som förstärker det stilrena uttrycket. Precis som hos nyheten Soprano kommer nu också Mezzo med det nya lådsystemet Scala, en antracitgrå fullutdragslåda med höga sidor.

Både Soprano och Mezzo möter vårens tydliga trender i badrummet:
   – Vi fortsätter att landa mjukt även 2021, och väljer gärna naturnära kulörer och taktila material i badrummet. Vi är hemma mycket, och vår längtan efter det naturliga syns på många sätt. Vi inreder gärna våra badrum med växter, trä och sten. Vi vill inte stressa, vi vill skapa lugna och trivsamma miljöer. Samtidigt letar vi också efter kontraster! Svarta detaljer, smart belysning och oväntad förvaring vidgar vyerna i våra badrum, trendspanar Jenny Andersson.

Till våren lanseras även handplockade detaljer från Vedum, så som den kvadratiska spegeln Grann med mjuka, rundade hörn – en blivande favorit! Blandaren Mood kommer nu i nyheten mattsvart, och utökas med en ny höjd som passar ovanpåliggande tvättställ. I sortimentet kommer också nya knoppar och handtag i olika stilar som öppnar upp för det personliga valet. Också insidan räknas i vår! Två nya lådinredningar – Kapris i antracitgrå plåt och Mynta med spårlister i antracitgrått och glasavdelare, kommer att göra badrumsorganiseringen till en dröm.

Till sist…
För att lansera den tonsäkra serien Soprano har Vedum samarbetat med svenska mezzosopranen Annie Fredriksson – ett oväntat samarbete som vidgar vyerna. Annie uppträder på operascener över hela världen, och nu också i Vedums badrum. I samband med lanseringen av Soprano hörs Annies röst i en specialframtagen låt. Lyssna på låten här.


Senaste nytt från Vedum

Vedum satsar på närproducerad kommunikation – och bjuder in en mezzosopran till badrummet

Kommunikation och produktion i symbios – är det möjligt? På familjeföretaget Vedum har man lyckats. Från den västgötska slätten skapar inhouse-avdelningen allt från kommunikationsstrategier, till kataloger och reklam för de största inredningstidningarna. Nu har den närproducerade kommunikationen landat i ett unikt och nära koncept; Våra sinnen, vilket har lockat den världsledande mezzosopranen Ann

Skandinaviska linjer och personliga detaljer – så ser vårens badrumsnyheter ut hos svenska Vedum

I februari lanserar Vedum en helt ny serie för det stilrena, skandinaviska badrummet – Soprano. Serien är designad, utvecklad och tillverkad i Vedum och präglas av designsäkerhet, solida material och stor valfrihet. Dessutom uppdateras den prisbelönta badrumsserien Mezzo. ”Det moderna badrummet inreds för att hålla länge”, säger Jenny Andersson, designansvarig.

Trendspaning 2021 – det trivsamma och praktiska hemmet i fokus. Så lyckas du!

Det hälsosamma, funktionella och praktiska hemmet står i centrum när Vedums designansvarig, Jenny Andersson, trendspanar in i det nya året. Vi fortsätter att stanna hemma även 2021 – och vi behöver hem att må bra i. Svenska Vedum har samlat tre tips för det trivsamma hemmet. Allt från klok förvaring till lättstädade material.