En hållbar historia

VI HJÄLPER DIG ATT GÖRA ETT MILJÖSMART KÖKSVAL

Produkter i bild:
Liv, Nora
Datum:
November 2020

Sju av tio svenskar tycker att köket är hemmets viktigaste rum, samtidigt som åtta av tio säger att de vill leva mer miljövänligt. Vi på Vedum vill inspirera till hållbara, kloka val. Men hur ska du då tänka om du både vill ha ditt drömkök och ta hänsyn till miljön? 

 

På Vedum skapar vi långsiktig och hållbar design för de skandinaviska hemmen. Alla våra produkter är ansvarsfullt tillverkade genom hela kedjan här i Vedum i Västergötland och oavsett om du föredrar skandinavisk, klassisk eller modern stil har vi hållbara val för dig och ditt kök.

– Utgångspunkten måste vara att du funderar på vilket kök du vill ha, sedan är det vår uppgift att erbjuda en miljöklok eller Svanenmärkt inredning som lever upp till dina krav, säger Sophia Andersson, kvalitets- och miljöchef på Vedum.

 

För att inspirera den miljömedvetna och den inredningsintresserade att göra kloka val har vi på Vedum tagit fram två nya köksmiljöer i modern och skandinavisk stil med Svanenmärkta luckor och laminatbänkskivor.

I det ena köket syns luckan Nora i grått med tydlig textur i kombination med bänkskivan och stänkskyddet Cento. Cento är en nyhet i ljusa toner och terazzoliknande mönster som tillsammans med stilrena detaljer ger köket ett modernt uttryck.

Det andra köket har ett skandinaviskt uttryck där detaljerna är utmärkande. Ekfaner ger luckan Liv en exklusiv och tidlös känsla. Den varma tonen i ek kontrasteras med svarta detaljer och den stenliknande laminatbänkskivan och stänkskyddet Kings Marble Green vilket också är en nyhet.

570x855_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt.jpg

Skandinaviskt, tidlöst och Svanenmärkt. Luckan Liv i ek i kombination med svarta utmärkande detaljer gör detta till ett kök för både den miljömedvetna och den stilmedvetna. Se mer av denna miljö här.

570x855_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt_2.jpg

Ett hållbart kök med ett modernt uttryck! Både luckan Nora och bänkskivan och stänkskyddet Cento i laminat i denna miljö är Svanenmärkta. Se mer av denna miljö här.       

1170x780_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt.jpg

Vår nya laminatbänkskiva Kings Marble Green är en av flertalet laminat i Vedums sortiment som är Svanenmärkt.  

Alla Vedums köksstommar, flertalet laminatbänkskivor och luckorna Nora, Elsa, Linda i ek och valnöt och Liv i ek och ask är Svanenmärkta. Dessutom är många produkter i Vedums sortiment listade i Svanens husproduktsportal, vilket betyder att de är godkända att användas i Svanenmärkta hus. Det gör det lätt för dagens miljömedvetna och inredningsintresserade konsumenter att göra hållbara val till hemmet.

– Vi skapar kök och badrum med en tidlös design, eftersom en av de viktigaste aspekterna i ett hållbart hem är att skapa ett hem att trivas i. Valen man gör i hemmet ska kännas lika självklara idag som många år framåt, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

570x855_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt_3.jpg

 

Vedums tips till dig som vill göra ett miljösmart köksval

  • Välj ett kök som du kan och vill leva med länge. När du levt med ditt kök under många år, och så småningom vill uppdatera eller byta ut något, så erbjuder vi det så långt det är möjligt.
     
  • Se till helheten och läs på. Svanenmärkta kök är alltid ett bra miljöval, men de flesta av Vedums produkter är godkända att användas i Svanenmärkta hus.
     
  • Tänk igenom funktioner som källsortering, armaturer och belysning.
     
  • Håll ordning i ditt kök med hjälp av genomtänkt skåpinredning och smarta förvaringslösningar – det kan ofta bidra till att minska matsvinnet.
1170x780_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt2.jpg

All Vedums köksbelysning har LED, vilket sparar energi. En belysningsbotten döljer kablarna, samtidigt som det ramar in väggskåpet. 

1170x780_Vedum_Liv_Nora_Svanenmärkt3.jpg

Vedums smarta helhetskoncept för källsortering gör det enklare och roligare att sortera.