Tre trender för 2023

Datum:
April 2023

Så vill vi inreda våra hem i år! Vår designansvarig Jenny Andersson har trendspanat och ser några tydliga trender som alla återspeglas i årets Vedumnyheter för hela hemmet. De naturliga materialen i vår köksmiljö, de pudrigt rosa tonerna i barnrummet och de förlösande färgklickarna i dressingroomet är bara några exempel. Se även mer av årets färg på Vedum – naturvit.

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Kök-06.jpg

 

1. Naturligt och ärligt
2023 vill vi ha ärlighet i såväl material som beteende. Vi vårdar det vi har, och till de naturliga tonerna adderar vi nu färg. Kulörer som går ton i ton utgör fortfarande grunden för det harmoniska hemmet, men vi tillåter oss att lägga till inte bara en, utan flera, accentfärger för att få en mer avancerad färgkombination.

I våra nya miljöer för kök och hall har vi skapat varma och välkomnande rum med naturnära toner och naturliga material, där kombinationen av det mörka och ljusa skapar en dynamisk och levande känsla.

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Kök-02.jpg

I vår nya köksmiljö låter vi de naturliga materialen ta plats. Det ljusa furugolvet möter både mörka luckor i valnöt och målade luckor i naturvit, vilket ger en dynamisk känsla. Vill du skapa ditt drömkök? Testa i vår kökskonfigurator här.

570x855-Vedum-Hela-hemmet-Kök-07.jpg

De varma tonerna på väggarna bidrar till harmoni i rummet.

570x855-Vedum-Hela-hemmet-Kök-08.jpg

Nu låter vi fler kulörer ta plats i våra hem, och i köket har valnöt och naturvit kombinerats med ett vackert vitrinskåp i den naturnära kulören skogsgrön.

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Hall-02.jpg

Dimgrönt är en annan naturnära kulör som fått pryda både väggar och garderober i årets nya hallmiljö. Även här har vi låtit det ljusa möta det mörka med en förvaringsmöbel i valnöt.

2. Växande värme
Feminint, skirt och sensuellt med mjuka färger och toner. Denna tillåtande trend har fokus på komfort, textilier och ombonade rum där det sinnliga får ta plats. Här adderar vi lager i form av textilier på både golv och väggar för att ge en mjuk och inbjudande känsla.

I vårt nya barnrum, samt vår nya badrumsmiljö med Soprano syns de pudrigt rosa tonerna kombinerat med vår kulör för året – naturvit. Här finns tid och rum för både rörelse, lek och kontemplation.

1170x780-Vedum-KROPPSSINNE-02.jpg

I vår nya badrumsmiljö med Soprano Frame 910 finns tid för både rörelse och kontemplation. Kaklet bakom den naturvita badrumsmöbeln bidrar till den varma känslan i hela rummet tack vare sitt träuttryck.

570x855-Vedum-hela-hemmet-Barnrum-02.jpg

I vårt nya barnrum syns de pudrigt rosa tonerna kombinerat med vår kulör för året – naturvit.

570x855-Vedum-hela-hemmet-Barnrum-08.jpg

 

3. Förlösande färger
I år tar de starka färgerna plats, och det med besked! De ungdomligt knalliga kulörerna i bland annat orange, rosa, grönt, blått och gult får oss att bli glada och ger liv till våra hem. Men tänk på att använda dem varsamt och med respekt. I rum där vi vill känna oss lugna och trygga bör vi fokusera mer på starka färger i detaljerna än på de stora ytorna.

I vårt dressingroom med luckor i valnöt och väggar i skogsgrönt har vi gjort just detta – låtit en lugn grund kombineras med några färgstarka inslag som ger energi.

1170x780-Vedum-Dressingroom-2023-05.jpg

I vårt dressingroom med luckor i valnöt och väggar i skogsgrönt har vi låtit den lugna grunden kombineras med några färgstarka inslag som ger energi.

570x855-Vedum-Dressingroom-2023-01.jpg

I år ser vi mycket färg på både inredning och kläder.

570x855-Vedum-Dressingroom-2023-07.jpg

De färgstarka kulörerna ger liv åt våra hem, men bör användas med respekt.

4. Bonustips! Samhörighet med människa och natur.
Trenden att vara ute i naturen fortsätter även 2023. Vi vill vara ett med naturen och omge oss av blåa och gröna toner – både inomhus och utomhus. De gröna tonerna har vi sett länge nu, men de lever kvar och ger ett lugn till våra hem och våra sinnen. Nu vill vi vara ett med oss själva och fokusera på hela jaget – mind, body & soul.

I vår nya badrumsmiljö med Zone låter vi grönska möta himmel i en vacker kombination. De blåa och gröna tonerna bryts av med svarta detaljer som ger rummet karaktär.

570x855-Vedum-Badrum-2023-11.jpg

Grönska möter himmel. I vår nya badrumsmiljö med Zone 1200 låter vi naturen omfamna oss.

570x855-Vedum-Badrum-2023-14.jpg

 

1170x780-Vedum-Badrum-2023-10.jpg

De blåa och gröna tonerna bryts av med svarta detaljer som ger rummet karaktär.

Naturvit – Årets färg!
Hos oss på Vedum har de naturnära kulörerna länge varit i fokus med nyheter såsom skogsgrön, havregul, linnebeige och förra årets kulör dimgrön. Till det blir naturvit en lugn och efterlängtad bas som är lika vacker på egen hand som tillsammans med andra kulörer och inredning med träkänsla.

I vår nya köksmiljö skapar vi exempelvis en balans mellan det ljusa och mörka med luckor i både naturvit, valnöt och skogsgrön – en fantastiskt härlig kombination. Vilken kulör är du? Testa gärna att skapa ditt drömkök i vår konfigurator där du kan hitta dina favoriter bland våra kulörer, luckor, bänkskivor och handtag.

Skapa ditt drömkök här.

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Kök-05.jpg

Årets färg på Vedum – naturvit!