Så byter du handtag

DIY-tips med Linda Hansson @arstidensbasta

Datum:
Juni 2021

Vill du förnya ditt kök, badrum eller tvättstuga med små, enkla medel? Då är ett byte av handtag perfekt – för ibland är allt som krävs nya detaljer. Tillsammans med Linda Hansson @arstidensbasta ger vi våra bästa tips på vad du ska tänka på när du byter handtag. 

 
1170x780_byta-handtag-Vedum3.jpg

Vi har handtag i skandinavisk, klassisk och modern stil samt utvald bas för ett mer stilneutralt uttryck. Här syns några av våra handtag i modern stil. 

1. Tänk över helhetsintrycket 
Vilket helhetsintryck vill du att ditt rum ska ha? Ska det vara skandinaviskt, klassiskt, modernt eller mer stilneutralt? Välj handtag med omsorg och välj ett uttryck som du vet att du trivs med och som går väl ihop med resterande omgivning.  

2. Måtta noga!
Var noga med att mäta de nya handtagen så att måtten stämmer överens med redan existerande hål i luckan, så slipper du borra onödiga hål i dina luckor.  

3. Passa på att göra rent
När du tagit bort de gamla handtagen kommer du säkerligen se att det gömt sig smuts och beläggningar runt skruvhålen som du aldrig sett tidigare. Ta tillfället i akt att göra ordentligt rent. Ett bättre tillfälle kommer du inte få!

4. Glöm inte bort funktionen!
Handtagen är en viktig del i exempelvis köket och ska bidra både till kökets funktionalitet och kvalitet, så se till att de anpassas efter dina eller din familjs vanor och behov. Tänk också på att känna efter hur handtaget eller knoppen känns i handen innan du gör ditt val. Eftersom du kommer att ta i dem flera gånger om dagen i många år framöver är det viktigt att det känns bra. 

570x855_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson5.jpg

 

Mer om Linda
Linda Hansson är florist och bor tillsammans med sin familj i Dalarna. Linda driver det fantastiska instagramkontot @arstidensbasta där hon dagligen inspirerar med blomster och fantastiska kreationer. Hennes hem är till bredden fyllt med blommor, värme, omtanke - och ett ljuvligt Vedumkök. Se mer av det här.