Maja renoverar sitt badrum

I samarbete med Studio In

Datum:
Juni 2020

I en 1920-talsvilla i västra Göteborg bor Maja Furenberg Ring, grundare och delägare av Studio In. Tillsammans med sin tvillingsyster Atta Ring inreder de vackra rum att trivas i, och inspireras av. Snart är det dags för Maja att renovera sitt eget badrum och inför det har hon varit hos oss på Vedum och spanat in våra olika badrumsserier. Hon har förälskat sig i vår nya badrumsserie Anno och ville ta reda på lite mer om den.  

 

För tillfället är familjen Furenberg Ring mitt uppe i planeringen av sin kommande renovering. En vägg ska rivas och tillsammans med det nuvarande badrummet ska det som idag är Majas sons rum bli till ett nytt, större badrum. Precis som när Studio In inreder åt andra har Maja sett över familjens behov, ritat upp en skiss och gjort en moodboard.

Sista steget är att hitta rätt inredning, vilket inte alltid är helt lätt.
-    Ofta är det lättare att besluta åt någon annan. Vi är ute och letar intryck hela tiden, så det är lätt att tappa sig själv till slut och bara ta in andras visioner. För 15 år sedan var det enklare att veta vad jag ville ha, säger Maja skämtsamt. 

1170x780_Vedum_StudioIn_Maja6.jpg

Inför renoveringen har Maja sett över familjens behov, ritat upp en skiss och gjort en moodboard.  

570x855_Vedum_StudioIn_Maja7.jpg
570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum.jpg

Tidigare under våren besökte hon vår utställning i Sisjön utanför Göteborg för att titta närmare på badrumsserien Anno som hon fastnat lite extra för. 
-    Jag gillar verkligen formspråket och att det inte är en klassiskt fyrkantig kommod, utan mer ser ut som en möbel. Man kan se snickeriarvet i benen och i profilerna på sidan av kommoden, samtidigt som den inte ser gammaldags ut, säger Maja. 

I planeringen av sitt nya badrum betonar Maja att det är viktigt att känna efter vad man vill ha i just den miljön, men att man inte får glömma att tänka på helheten. Trots att man förnyar är det viktigt att se till att det nya passar med övriga rum, och själva bostaden i sig – som i det här fallet är en nästan 100 år gammal villa.  
-    Vi har såklart moderniserat, men det andas fortfarande 1920-tal, säger hon. 

570x855_Vedum_StudioIn_InredaBadrum2.jpg

Än har Maja inte valt vilken kulör hon vill ha på sin kommod, eller i sitt badrum. Men hennes moodboard gör det enklare att hitta rätt.

570x855_Vedum_StudioIn_Maja.jpg

Maja tittar på vår badrumsserie Anno som hon förälskat sig i. 

Att Anno fungerar lika fint till en klassisk som en modern stil, beroende på vad du väljer för färg och handtag, är en av dess många fördelar och en av anledningarna till att Maja är intresserad av just den badrumsserien.   
-    Än vet jag inte om jag kommer att gå åt det lite mer klassiska eller moderna hållet – men med Anno funkar det med både och. Det är fantastiskt att man helt kan välja sin egen kulör – då känns den mycket mer personlig. Just nu lutar det åt den sandbeigea. Den är

väldigt fin, säger hon. Både i det privata och professionella livet värnar Maja om att göra hållbara val, och att man ska välja något som man kan, och vill, leva med länge – vilket självklart är en viktig faktor även i denna process. 
-    Att Vedum finns här i Sverige och att de tillverkar på beställning och inte lagerhåller varor, det känns bra rent hållbarhetsmässigt, säger hon. 

570x855_Vedum_StudioIn_Maja2.jpg'

 

Om Maja Furenberg Ring

Bor i en 1920-tals villa i Göteborg med sin man och två barn. 

Driver sedan 2012 Studio In tillsammans med sin syster Atta Ring. Är utbildad byggingenjör men arbetar idag heltid som stylist/inredare för sitt eget företag.

 

Läs mer om StudioIn och deras bästa tips för hur du ska tänka när du inreder ditt badrum här.