Hemma hos Maria Hagström

Foto: Maria Hagström

Produkter i bild:
Kök Edit i linnebeige
Datum:
December 2022

Gammalt blir nytt! Sedan några år tillbaka renoverar Maria Hagström en timmerstuga i Sälen med sin man. Det rum som blev färdigt först var köket – en riktig dröm med platsbyggd känsla, smarta lösningar och genomtänkta detaljer.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom8.jpg

Litet, men välplanerat kök där alla viktiga funktioner fått plats.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom5.jpg

 

I en gammal timmerstuga i Sälen tillbringar Maria Hagström med familj en stor del av sin lediga tid just nu. Stugan är ett minne av Marias mamma som inte finns med henne längre.
– Min mamma växte upp i Sälen och det känns så roligt att få ta hand om och renovera stugan, säger Maria.

Renoveringen har pågått i flera år. En del av huset har rivits, och en annan del har byggts till – allt gjort av Marias man Peter. Efter mycket slit börjar de närma sig slutresultatet även om det fortfarande är en del kvar att göra.

Det första rummet att bli helt klart var husets hjärta – köket. Där har de kombinerat beiga färger med trä för att skapa harmoni och värme, en känsla som de vill ska speglas i hela stugan.
– Inredningen ska vara vilsam och enkel, säger Maria.

Ett litet utrymme i kombination med snedtak gjorde dock att själva utformningen av köket inte var helt enkel. Maria och Peter var verkligen tvungna att tänka till med planeringen – något som de fick hjälp med, av en av Vedums köksinredare. Utefter parets önskemål och förutsättningar togs ritningar och förslag fram, som sedan uppdaterades och ändrades tills allt kändes helt rätt.
– Det var så bra att slippa sitta med detta själv. Att veta att allt stämmer var en trygghet, speciellt när köket är så litet.

1170x780-Hemma-hos-Maria-Hagstrom.jpg

Luckor i kulören linnebeige i kombination med en bänkskiva i trä skapar harmoni och ger köket värme.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom3.jpg

En integrerad skärbräda spar både plats och är en fin detalj.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom2.jpg

Att kombinera öppen och dold förvaring bidrar till en dynamisk känsla i rummet.

Trots det lilla utrymmet ville Maria skapa en känsla av rymd. Smarta lösningar, genomtänkt förvaring och väl utvalda detaljer var nyckeln.
– Jag var rädd att köket skulle kännas trångt, men det blev så bra och mysigt!

En av de saker som de är mest nöjda med när det kommer till köket är just att de fick in alla viktiga funktioner på den lilla ytan. För att bevara timmerstugans äldre stil valde de att dölja kylskåp, frys och diskmaskin bakom integrerade luckor. Det var även viktigt för Maria att köket skulle kännas platsbyggt, så framdragen sockel var ett krav när de letade köksleverantör. Det i kombination med Vedums övriga utbud, lösningar och bakgrund gjorde att valet blev enkelt.
– Att handla av Vedum har känts rätt från dag ett. Vi valde Vedum för att vi ville handla av ett svenskt företag med god kvalitet, säger Maria och fortsätter:
– För oss var det även viktigt att hitta någon som erbjöd en helhetslösning med leverans och monterade stommar. Att slippa montera ihop stommarna var väldigt skönt och sparade väldigt mycket tid för oss.

1170x780-Hemma-hos-Maria-Hagstrom2.jpg

En porslinsho passar perfekt i ett kök i lite äldre, klassisk stil.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom4.jpg

Den framdragna sockeln med allmogeprofil ger köket en platsbyggd känsla.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom7.jpg

En knopplist är en fin och praktisk detalj i köket där du kan låta redskap och råvaror ta plats och bli en del av inredningen.

570x855-Hemma-hos-Maria-Hagstrom.jpg

 

Vi som bor här
Maria Hagström tillsammans med sin man Peter och deras barn Wilma, Ida och Nils samt dvärgpudelvalpen Milton.
Du kan se mer av Maria på hennes instagramkonto @mariahagstrom_

Köksfakta
Lucka: Edit i kulören linnebeige
Knoppar: Porslinsknoppar (ej från Vedum)
Bänkskiva: Hårdvaxad ek