Hemma hos Eva och Sami

Foto: Mikael Beckman

Produkter i bild:
Kök Maja i F20 vit, Flow tvättställspaket 2000 i vit
Datum:
Oktober 2021

I en villa i norra Stockholm bor Eva och Sami tillsammans med sina två  tonårsbarn. Huset är tidstypiskt byggt i slutet av 60-talet och färdigställt 1970. Byggmästaren bodde själv på samma gata och lät uppföra fyra hus i liknande stil. Huset är disponerat med kök och sällskapsdel på övervåningen med badrum i en separat del av huset. Här möts familjen i det tidlösa Vedum-köket med ett badrum som går i samma stil – allting är noga övervägt vad gäller stil och material. 

1170x780_hemma-hos-Eva-och-Sami-.jpg

Ljust och minimalistiskt men ändå mjukt och inbjudande - så beskriver Eva och Sami sitt vackra Vedumkök. Att valet föll på ett vitt kök var för att familjen ville ha ett tidlöst kök och möjlighet att lyfta fram naturmaterialen som kalksten och trä i möbler, golv och köksbänk. 

1170x780_hemma-hos-Eva-och-Sami-2.jpg

Den släta luckan Maja i vitt ger ett minimalistiskt uttryck med karaktär. 

När Eva och Sami flyttade in i huset för 7 år sedan var planlösningen orörd med bland annat en långsmal tvättstuga med ett litet badrum intill på övervåningen – det som idag är deras nya badrum. Köket bestod av en smal köksgång i anslutning till ett separat matrum med öppen spis. Familjens önskan var att behålla de goda kvaliteterna 

och grundlayouten på huset men göra det mer funktionellt med ett mer modernt uttryck och till sin hjälp hade de inredaren Mikael Beckman. Viktigt var att behålla den moderna stilen med en färgsättning som speglar utsidan i vitt och svart/brunt kombinerat med ljust ekträ från husets ursprung. 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-.jpg

Bänkskivan är en slipad kalksten från Östersjösten kombinerad med rostfri bänk. Det är härligt att kombinera den fina mjuka kalkstenen i grått med rostfritt som är praktiskt och helgjutet för beredningsytor. Bänkarna kontrasterar fint till de släta vita luckorna. 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-2.jpg

 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-3.jpg

Att låta golvets kalkstensplattor fortsätta upp på väggen bakom spisen är en vacker detalj. 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-32.jpg

Kyl och frys tillsammans med ugn och micro och ett skafferi bildar ett fristående skåp mot den inre köksväggen.

Att valet föll på Vedum var enkelt – familjen har alltid tyckt att Vedum har snygga och prisvärda kök som dessutom passade bra in i huset. Inredaren Mikael Beckman har också en förkärlek till Vedum. Vårt kök har med hjälp av Mikael fått många unika och

speciella lösningar. Till exempel den väl tilltagna spisbänken med den rostfria fläktkåpan som är ett väldigt fint blickfång men också en rymlig och trevlig plats för matlagning samt förvaring av kastruller och annan utrustning.

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-bad-.jpg

Badrummet är långsmalt och ett rejält tvättställ på två meter med två hoar var ett önskemål. Att kommoden sitter fäst i väggen utan ben eller undderrede ger ett lätt och lyftigt intryck samtidigt som det ger mycket förvaring.

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-bad-2.jpg

 

1170x780_hemma-hos-Eva-och-Sami-bad.jpg

Familjen önskade en enhetlighet mellan kök och badrum - vitt i badrummet var därför ett enkelt val när de väl bestämt sig för köket. 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-bad-3.jpg

Att välja en dubbelkommod när man har barn i huset var ett bra val. Familjen tog också bort ett fönster för att ge väggutrymme till en stor spegel längs hela kommoden. Man har också maxat med belysning i lådorna. 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-bad-4.jpg

 

570x855_hemma-hos-Eva-och-Sami-porträtt.jpg

 

Vi som bor här
Eva och Sami tillsammans med två tonårsbarn.

Köksfakta
Luckan Maja i kulören F20 vit.
Handtag: Rostfritt handtag 31017 till diskmaskin, kyl och frys. I övrigt push/handtagslöst.
Blandare: Round T i krom.
Bänkskiva: Lindanäs, slipad kalksten från Östersjösten.
kombinerad med rostfri bänk.

Badrumsfakta
Tvättställspaket Flow 2000 mm.
Handtag: Fasad greppkant.