Ett val. Massor av möjligheter.

Varför är vår nya badrumsserie Free så typiskt Vedum? Därför att den har en självklar och tidlös design, signerad Jesper Ståhl, med många fina och praktiska detaljer. Kvalitet i allt från materialval och tillverkning till leverans och montering. Och gott om alternativ, varianter och kulörer. Ett val. Massor av möjligheter. Typiskt Vedum. Scrolla ner för att uppleva helheten.

Typiskt Vedum

Tanken med Free var att göra en badrumsserie fylld med de värden som Vedum står för. Från design och kvalitet till valfrihet och service. Och vi ville höra vad en hantverkare som arbetar med våra produkter varje dag tycker och tänker. Det här är vad Stefan Thornberg, en av våra mest erfarna montörer, säger om Free.

Se filmen

Låt dig inspireras

Klicka på bilderna för en större version

  • Vedum Free 415

    Free 415

  • Vedum Free 615

    Free 615

  • Vedum Free 915

    Free 915

Signerat Jesper Ståhl

Hur vill du beskriva Free ur ett designperspektiv?

”Det är en design med stor omsorg om de små nyanserna och detaljerna. Utgångspunkten var att låta det strama i tvättställets yttre form möter det mjuka i hons något nedsänkta inre form. Jag tänker på ord som balans, harmoni, enkelhet och stillhet. Det finns något återhållet och avklarnat i formspråket som kan se självklart ut när det är klart, men som det ligger mycket möda bakom för att nå fram till. Man kan kanske säga att Free talar med små, väl valda ord snarare än att ropa ut sitt budskap.”

Vad är det som gör att Free ger det intrycket?

”Det handlar om att arbeta med proportioner, symmetri och konsekvens i exempelvis mått. Återigen – omsorgen om detaljer, för det är vad som gör att en produkt som Free sticker ut trots sitt nedtonade uttryck. Vi har till exempel lagt ner mycket arbete även på tvättställets undersida. Jag vill gärna peka på den nya lådfronten Twist också. Där har vi kunnat placera en grepplist centralt genom en enkel men innovativ lösning där handtaget fungerar visuellt och praktiskt både för den övre och undre fronten.”

Varför fick serien namnet Free?

”Det syftar på två olika saker. Dels är det designen, den självklarhet och frihet som den utstrålar. Det finns inget som tynger eller tar onödig plats här, snarare handlar det om en nästan zen-lik stillhet i formen. Men namnet syftar också på den valfrihet som serien ger, till exempel genom att den finns i tre bredder och kan användas med eller utan underskåp. För mig handlar frihet mycket om just det som Free står för – balans, harmoni och enkelhet.”

Jesper Ståhl

Jesper Ståhl är utbildad
vid Royal College of Art
i London och driver
Jesper Design.

Fyra fronter. Fyra stilar.

Twist

Vedum Free - Twist

Slät lådfront med fasade kanter och integrerat grepp i vitt eller valfri kulör. Finns till Free underskåp i bredd 615 och 915 mm.

Plain

Vedum Free - Plain

Slät front med fasade kanter. Vit, ekfaner eller valfri kulör.

Ram

Vedum Free - Ram

Front med ram i vitt eller ek.

Classic

Vedum Free - Classic

Front med fräst profil i vitt.

Vedum i alla världens färger.

All världens färger

Free går att få i alla kulörer i NCS-skalan. Oavsett kulör har luckorna en vacker, beständig och lättskött yta. Självklart använder vi enbart miljövänliga färger utan kadmium och bly. Fem kulörer finns också med metalliceffekt. Valet är ditt. Valet fritt.

Se mer

Välj mellan de 30 handtag som passar Vedum Free.

Pricken över i

Med val av handtag kan du förstärka den stil du vill ha i ditt badrum. Klassikt eller samtida, stående eller liggande, diskret eller ett tydligt blickfång? Det är bara att välja mellan de 30 handtagen som passar Free.

Se mer

Vedum förvaringssystem F3

Mer förvaring

Behöver du mer förvaringsutrymme kompletterar du Free med vårt förvaringssystem F3. Systemet finns i flera höjder, bredder och djup, så att du enkelt kan skapa din egen personliga förvaringslösning. Helt anpassad efter vad du har för förvaringsbehov.

F3 förvaring

Kombinera Free med skåp och hyllor från förvaringssystemet F3.

Vedum Free

Utvalda Favoriter

Free ger dig massor av valmöjligheter. Men vi vet att bredden och mångfalden också kan göra det svårt att veta vad man ska välja. Därför vi har hjälpt dig lite på traven och valt ut några olika favoritkombinationer.

F3 spegelskåp

11.635:-

F3 spegelskåp 400 mm med skåpbelysning Nite. Free tvättställspaket med lucka 415 mm Plain turkos. Handtag 70 krom.

Se mer
F3 spegelskåp

12.266:-

F3 spegelskåp 2 speglar 600 mm med belysning. Free tvättställspaket med låda 615 mm. Plain vit. Handtag 66 vitt.

Se mer
Free tvättställspaket med låda

16.375:-

Spegel med inbyggd belysning. Free tvättställspaket med låda 915 mm. Twist antracitgrå.

Se mer
Free tvättställspaket med låda

14.669:-

F3 spegel 600 mm. F3 spegelbelysning och hylla 600 mm. Ek. Free tvättställspaket med låda 615 mm. Plain ek grepplist.

Se mer