Vedums nya badrumsserie Free

Ett val. Massor av möjligheter.

Produkter i bild:
Free
Datum:
Februari 2014

Vi är stolta över designen på våra badrumsserier och vårt långa samarbete med formgivaren Jesper Ståhl, som även ligger bakom nya Free. Lika stolta är vi över att alla serier håller hög kvalitet vad gäller material, konstruktion och funktion. Vi tillverkar exempelvis alla våra produkter i fukttröga material och levererar dem färdigmonterade på ett sätt som gör dem enkla att sätta upp och finjustera. Det gör att du alltid har 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn. Självklart erbjuder vi lådor med fullutdrag och fronter med dämpad stängning. Andra praktiska funktioner är eluttag och belysning i lådan. Alltsammans dolda men avgörande detaljer för att ditt badrum från Vedum ska vara både snyggt och tryggt. Se också gärna filmen om Free.

1170x780_free3

Jesper Ståhl, designer bakom tvättstället Free berättar:

Hur vill du beskriva free ur ett designperspektiv?
”Det är en design med stor omsorg om de små nyanserna och detaljerna. Utgångspunkten var att låta det strama i tvättställets yttre form möter det mjuka i hons något nedsänkta inre form. Jag tänker på ord som balans, harmoni, enkelhet och stillhet. Det finns något återhållet och avklarnat i formspråket som kan se självklart ut när det är klart, men som det ligger mycket möda bakom för att nå fram till. Man kan kanske säga att Free talar med små, väl valda ord snarare än att ropa ut sitt budskap.”

Vad är det som gör att free ger det intrycket?
”Det handlar om att arbeta med proportioner, symmetri och konsekvens i exempelvis mått. Återigen – omsorgen om detaljer, för det är vad som gör att en produkt som Free sticker ut trots sitt nedtonade uttryck. Vi har till exempel lagt ner mycket arbete även på tvättställets undersida. Jag vill gärna peka på den nya lådfronten Twist också. Där har vi kunnat placera en grepplist centralt genom en enkel men innovativ lösning där handtaget fungerar visuellt och praktiskt både för den övre och undre fronten.”

Varför fick serien namnet free?
”Det syftar på två olika saker. Dels är det designen, den självklarhet och frihet som den utstrålar. Det finns inget som tynger eller tar onödig plats här, snarare handlar det om en nästan zen-lik stillhet i formen. Men namnet syftar också på den valfrihet som serien ger, till exempel genom att den finns i tre bredder och kan användas med eller utan underskåp. För mig handlar frihet mycket om just det som Free står för – balans, harmoni och enkelhet.”

570x855_free4

Tvättställ
Porslinstvättställ i bredderna 415, 615 och 915 mm.

Underskåp
Fullutdragslådor och luckor med dämpad stängning. Belysning och eluttag i lådan finns som tillval. Underskåpen i bredderna 615 och 915 mm är tillgänglighetsanpassade. Genom att bultmontera tvättställen kan underskåpen tas bort utan att vattnet kopplas bort.

Speglar och spegelskåp
F3 speglar och spegelskåp eller övriga speglar med inbyggd belysning eller ram med aluminiumlook.

Belysning
Ett flertal alternativ med lysrör eller nya LED-belysningen Nite till spegelskåp.

Förvaring
Skapa din personliga förvaringslösning genom att kombinera Free med skåp och hyllor från förvaringssystemet F3.

Materialval
Plain vit, kulör och ek. Ram vit och ek. Classic vit. Twist vit och kulör.

Kulörer
Välj mellan 12 olika standardkulörer eller valfri kulör ur NCS-skalan. Självklart använder vi miljövänliga färger utan kadmium och bly.

Handtag
Du kan sätta din egen prägel på fronten genom att välja mellan 30 handtag, grepplist i krom för lådfronter Plain eller pushfunktion för luckor.

570x855_free1
570x855_free2
570x855_free5
570x855_free6
1170x780_free8

Vår nya badrumsserie Free är typiskt Vedum. En självklar och tidlös design, signerad Jesper Ståhl. Många fina och praktiska detaljer. Kvalitet i allt från materialval och tillverkning till leverans och montering. Och gott om alternativ, varianter och kulörer, så att du alltid hittar det du söker. Frihet och enkelhet, det är vad Free handlar om. Ett val. Massor av möjligheter. Typiskt Vedum.

 

Tanken med Free var att göra en badrumsserie fylld med de värden som Vedum står för. Från design och kvalitet till valfrihet och service. Och vi ville höra vad en hantverkare som arbetar med våra produkter varje dag tycker och tänker. Det här är vad Stefan Thornberg, en av våra mest erfarna montörer, säger om Free.